Hoogste punt 'Dörper Tore' in Helden bereikt

Hoogste punt 'Dörper Tore' in Helden bereikt

De bouw van 10 woningen in fase 3 van het nieuwbouwplan ‘Dörper Tore’ in Helden is in volle gang en inmiddels is het hoogste punt bereikt. Met de vlag in top en het bouwterrein netjes aangeveegd, vierden de toekomstige bewoners en alle project betrokkenen donderdag 28 juni jl. deze bijzondere mijlpaal. De oplevering staat gepland voor dit najaar.

Na een welkomstwoord van Michiel Werkhoven, regiodirecteur zuid bij Janssen de Jong Projectontwikkeling en Wethouder Rob Wanten van gemeente Peel en Maas verrichte de wethouder de officiële handeling, het plaatsen van een zonnepaneel op het dak van één van de woningen.

De eerdere fases (fase 1 en 2) zijn inmiddels opgeleverd en centraal in het plangebied is een openbaar speelveld gerealiseerd met een diversiteit aan speeltoestellen en een trapveld. Fase 3 bestaat uit totaal 14 woningen. Er zijn nog 1 eengezinswoning (fase 3a) en 4 patiowoningen (fase 3b) beschikbaar. Dit najaar start naar verwachting ook de verkoop van de laatste fase van het nieuwbouwplan bestaande uit 8 eengezinswoningen en 3 levensloopbestendige woningen.

Over Dörper Tore
In de gemeente Peel en Maas, aan de rand van Helden ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling op het terrein van de voormalige Boerenbond en de naastgelegen percelen aan de Molenstraat een nieuwbouwplan van in totaal 42 grondgebonden woningen. De realisatie van de woningen in is handen van Vlassak B.V. uit Budel. Het plan biedt een gevarieerd woonaanbod voor diverse doelgroepen. Zo worden er in verschillende fasen twee-onder-een-kapwoningen, patiowoningen en gezinswoningen gerealiseerd. 

Leggen_zonnepaneel_Dorper_Tore